Zihni Üstün Ortaokulu

14.02.2019 1624

Okulumuzun bina inşaatına 1995 tarihinde başlanmış, İl Özel İdare tarafından 32 derslik kapasiteli bina yapılmış olup, 14 / 09 / 1996 tarihinde İzmir Bayraklı Postacılar mahallesinde 7610/2 Sokak No. 1 adresinde Eğitim Öğretime açılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulumuza hayırsever işadamı Zihni ÜSTÜN 'ün nakdi yardımı yapması dolayısıyla isminin verilmesi uygun görülmüştür.

Okulumuza ismini veren hayırseverimiz Zihni ÜSTÜN'ün biyografisi:

01/11/1947 Yılında Gümüşhane / Torul  kazasının Kalkanlı köyünde doğdu.  İlk ve orta öğrenimini  Gümüşhane 'de tamamladıktan sonra  İstanbul Özel Tekniker okulunun inşaat bölümünü  1966 yılında bitirdi.  Bir süre  Trabzon Bayındırlık  ve İskan Müdürlüğünün Kontrol şefliğinde,  daha sonra  Karayolları  Genel Müdürlüğünün  Erzurum bölgesinde etüd proje şeklinde görev yaptı.
1967 yılında askerliğini tamamladıktan sonra  Almanya Grup firmasının inşaat bölümünde etüd proje dairesinin değişik departmanlarında proje işlerinde çalıştı. 1969 yılında Türkiye'ye  dönerek serbest çalışmaya başladı. 1973 yılında evlendi ve bu evlilikten iki kız üç erkek olarak beş çocuğu dünyaya geldi.
İş hayatının başlangıcı olan müteahhitliği, Türkiye'nin birçok ilinde karayolları ve inşaat sektöründeki  çalışmaları ile sürdürmüştür.
29/10/2001 tarihinde vefat  etmiştir.